Hoeveel kost het plaatsen van kunststof kozijnen?

Bij het overwegen van renovaties aan je huis is het vervangen van kozijnen misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het vervangen van oude, versleten kozijnen door moderne kunststof kozijnen een slimme investering zijn. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en inbraakveilig en bieden daarnaast nog tal van andere voordelen. Gemiddeld kost een kunststof kozijn van 100 x 100 cm €155,- tot €165,-. Benieuwd wat de specifieke kosten zijn van een kunststof kozijn? Lees daarover meer in deze blog.

Kosten kunststof kozijn

De kosten voor het plaatsen van kunststof kozijnen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type raamkozijn, de afmetingen en het type beglazing dat je kiest. Over het algemeen kun je echter een indicatie krijgen van de kosten op basis van standaardafmetingen.

Een vast raam van 100 x 100 centimeter kost gemiddeld tussen de €155,- en €165,-. Kies je voor een draai-kiepraam van dezelfde afmetingen, dan kun je rekenen op een gemiddelde prijs van €235,- tot €250,-. Een valraam van 100 x 80 centimeter kost ongeveer €200,- tot €235,-. Deze prijzen zijn exclusief installatiekosten en eventuele extra’s zoals ventilatieroosters of extra beveiligingsopties.

Waarom een kunststof kozijn?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen bij het renoveren van hun woning. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen:

Uitstekende isolatie: Kunststof kozijnen hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en energiekosten worden verlaagd.

Goede prijs-kwaliteitverhouding: Hoewel de initiële investering misschien iets hoger is dan bij andere materialen, bieden kunststof kozijnen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding op de lange termijn vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsarme karakter.

Inbraakveilig: Kunststof kozijnen zijn stevig en moeilijk te forceren, waardoor ze een effectieve barrière vormen tegen inbraakpogingen.

Onderhoudsarm: In tegenstelling tot houten kozijnen hebben kunststof kozijnen weinig tot geen onderhoud nodig. Ze zijn bestand tegen verkleuring, rot en corrosie, waardoor ze er jarenlang als nieuw blijven uitzien.

Vele kleuren en designs mogelijk: Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in een breed pakket aan kleuren en afwerkingen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om de uitstraling van je huis aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.

Laat een reactie achter