RAAM VERVANGEN? SCHAKEL EEN GLASZETTER IN!

Nieuw raam plaatsen

Onze specialisten zijn niet alleen een ster in het herstellen van ruitschade; zij zijn ook echte specialisten als het gaat om het plaatsen van een nieuw raam. Heb je bijvoorbeeld nog enkel glas en wil je dat laten vervangen voor isolerend of dubbel glas? Wil je bepaalde ramen laten voorzien van veiligheidsglas of brandwerend glas? Ook voor de allernieuwste soorten isolatieglas met het hoogste rendement kun je terecht bij onze glaszetters. Neem voor meer informatie over het plaatsen van een nieuw raam, zowel binnen- als buitenshuis, contact op met een van onze raamspecialisten om samen met jou te kijken wat er allemaal mogelijk is.

Werkwijze

Als je gekozen hebt voor een nieuw soort beglazing van je ramen, bijvoorbeeld isolerend glas, zal de glaszetter bij het plaatsen als volgt te werk gaan:

Stap 1: verwijderen
De glaszetter haalt glaslatten weg en verwijdert daarna de kitverbinding tussen het glas en het raam of kozijn. De oude ruit kan nu weggehaald worden.

Stap 2: voorbereiden
Voordat de nieuwe ruit geplaatst kan worden, zal de vakman eventuele kitresten verwijderen en het raam of kozijn grondig schoonmaken. De nieuwe ruit en de glaslatten voorziet hij van een glasband.

Stap 3: plaatsen
Nu wordt de ruit daadwerkelijk geplaatst in het raam of kozijn. De ruit en de glaslatten worden bevestigd met kit.

Stap 4: afwerken
Ter afwerking wordt de verbinding tussen de ruit en het raam of kozijn nogmaals gekit met een elastische kit. Indien nodig haalt de glaszetter overtollig kit weg met een plamuurmes.

Stap 5: tot slot
Over de oude glasplaten hoef je je geen zorgen te maken; deze voert het glaszettersbedrijf veilig voor je af.

Soorten beglazing

Laat je een nieuw raam plaatsen? Dan zijn er diverse soorten beglazing waaruit je kunt kiezen:

  • dubbel glas;
  • veiligheidsglas;
  • isolatieglas;
  • brandwerend glas.

Op de pagina soorten ramen lees je meer over deze glassoorten. Heb je nadien nog vragen? Neem dan contact op voor een raamspecialist bij jou in de regio om je te laten adviseren over de glaskeuze.

Raam laten plaatsen?

Voor het laten plaatsen van een raam door een echte specialist hoef je niet verder te zoeken. Via ons landelijk netwerk kom je eenvoudig in contact met erkende glaszetters. Alle vakmannen die zich bij ons netwerk aangesloten hebben, zijn door ons beoordeeld en voldoen aan eisen op het gebied van professionaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap. Vraag offertes aan en laat je verrassen door de scherpe tarieven voor het laten plaatsen van een raam.